Julmarknad i Sigtuna

Julmarknad är en gammal germansk tradition som har sitt ursprung i Tyskland och Österrike.
Så här års dyker julmarknader upp i de flesta kommunerna, vanligtvis runt advent. I år besöker vi Sigtuna julmarknad.

Sigtuna är en gammal ”stad” i norra delen av Stockholms län med en gedigen historia – en historia som är värd att nämna lite extra.
Erik Segersäll är den som grundar Sigtuna i slutet av 900-talet i dåtida Sverige.
Sigtuna blir då den första av de tre städerna som anlades vid denna tid. Staden blev även säte för den förste kristne konungen, vid namn Olof Skötkonung. Detta gör att det blir lite extra speciellt och magiskt att besöka denna stads julmarknad i advent.

Med sina hela fyra julmarknader sticker Sigtuna ut, och skapar möjlighet att med familj och vänner någon gång i december få uppleva en av dessa julmarknader, trots att denna månad kan vara hektisk och ofta fullpetad med aktiviteter och firande som avlöser varandra.

Det här är en familjär, en första date, eller en tid för vänners sällskap att samlas vid. En marknad som både är pittoresk och sagolik på samma gång, i en fantastisk liten stad med Mälaren tätt intill som ansluter med en strandpromenad.
Det doftar av rostade mandlar, glögg, korv och andra maträtter som värmer både den som är kall och hungrig! Knallar som säljer traditionellt hantverk, dans kring gran, julmusik, luciatåg och besök av tomten för att nämna några av sakerna på denna marknad, så lever detta upp till en liten svensk orörd idyllisk pärla som alla någon gång bör uppleva med dom man håller kärt.

Avslutningsvis vill vi önska alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Kommentarer inaktiverade.