Årets första vandring

26:e Januari.

Denna dag begav sig en handfull personer ut på en heldags vandring som gick över berg och genom dalar. Klockan 11:00 började avmarsch och det var flertalet sevärdheter som besöktes under denna dag. Första sevärdheten var en artificiell damm med tillhörande vattenturbin för el, vilket en klurig gubbe konstruerat för att försörja sig själv och andra med el ( Småländsk ingenjörskonst 😉 ).

Därefter var det tunga steg uppför den första höjden. Väl där kunde deltagarna skåda ut över det närliggande samhället. Nedför höjden, genom snårigheter och gammelskog fram till ”Lilla Helsike”, en formation av bergssidor som skapar en svensk kanjon. I närheten av detta fenomen så stannade gruppen för rast uppe på en utkiksklippa.

Halvvägs på leden besöktes Lars ”Lasse-Maja” Molin gömställe. En grotta med två indelningar i vilket det sägs att ”Lasse-Maja” skulle hållit sig undan lagens långa arm. Ett nedbrunnet torp besöktes även på vägen och sedan en tur över en frusen sjö för att komma till det vindskydd vid vilket gruppen åt middag. Mörkret kom smygandes och gruppen begav sig hemåt. Efter 6 timmars vandring så var alla tillbaka vid bilarna. Man tackade för denna gång och planer för kommande aktivitet smiddes.

Kommentarer inaktiverade.