Paddling med föreningen

Det har hunnit gå hela 2 år, sedan vi var ute på öppet vatten, närmast var i Vindommen. Denna gång gick turen till Härån istället. Den utvalda sträckan har sin avgång i Svenarum som ligger längs med riksväg 30.

Som en familjeaktivitet bjuder Härån på lätt och omväxlande paddling genom vacker natur med lagom långt mellan lyften. Till en början paddlade vi längs ängar, där vi fick se kossor som betade – vilket var en rolig upplevelse för barnen. Korna stod nämligen så nära vattendraget att barnen kunde klappat dom.

Efter det slingrar sig Härån vackert genom vad man uppfattar som ett öppet landskap, där solen ständigt gör en påmind om dess närvaro. Sedermera byter Härån karaktär till en mer småländsk trollskog, där man kan få en stunds avbrott från den gassande solen. En bit in fick man bli lite mer teknisk. Både grenar och träd låg som hinder och blockerade vår framfart. Men tack vare grymma barn som visade vägen och tekniska kanotister, var detta inga problem!

Inte långt därefter kom första kvarnen, och med det, fick första lyftet med kanoterna göras. Efter en incident där en yngre deltagare fick sin toffel slukad av den dyiga botten vid kvarnen, och ett intensivt letande senare fick vi inse att toffeln var försvunnen. Detta kommer nog till gagn för framtida arkeologer.

En försvunnen toffel senare kom vi efter cirka 3 timmar fram till Åkerslätts rastplats. Här väntade vi in samtliga. På rastplatsen fanns bord och stolar, möjlighet att fylla på vatten och även att gå på toaletten. En del passade även på att ta ett dopp.

Goa, glada, mätta och belåtna, drog vi ut på etapp två. Efter att ha paddlat i Härån med en bred på cirka 2-5 meter med mycket träd och grenar blev ån betydligt mer lättpaddlat. En stunds färd senare möts man av Yxenhaga resort som är på en höjd med utsikt mot ån som här är runt 35-40 meter bred. Inte långt efter kommer andra lyftet med kanoterna som även gav en liten bensträckare.

Därefter var det full fart mot Hubbestadsjön vilket är den första av sjöarna. Här möts man av flertalet hus med ett säteri som sin kronjuvel. Strax därefter kommer man till Rolstorpasjön som ingår i Lagans huvudavrinningsområde och som även är vår slutdestination för denna gång. Väl framme passade vi på att bada och sola samt även fika innan det var dags för hemfärd.

Många tror att Svenska intressen bara är en skogsmulle förening. Svenska intressen är så mycket mer! Vi bygger kontinuerligt broar mellan olika individer och grupper i alla yrkesgrupper och positioner i samhället.

Våra aktiviteter som sker under lättsamma förhållanden är ett sätt att stärka folkgemenskapen. Vilket är grunden för föreningen och dess främsta syfte

Tack till alla som medverkade denna fantastiska dag! En dag som denna kan man bara beskriva med ett enda ord – Magiskt!

Kommentarer inaktiverade.