Måndagen den 6 juni med Föreningen – Svenska intressen

Svenska intressen är föreningen för dig som svensk att få möjlighet att träffa andra svenskar under både ideologiska och familjära förhållanden, fokus på multikulturella firande med välkomstceremonier samt diplom som delas ut frikostigt till höger och vänster är något som lyser med sin frånvaro på våra arrangemang. Denna dag firade vi Sverige och svenskarna,

vilket är det som urskiljer vårt nationaldagsfirande från andras.
Dagen som sådan var perfekt – härligt folk, bra väder och en väl vald plats, vad mer kan önskas!
Runt ett femtiotal personer hade kommit med familjer och sina respektive och att det var näst inpå lika många bekanta ansikten som nya är bara riktigt trevligt!

När väl alla var på plats bjöds det på välkomstdrink till stora som små. Man gick runt och pratade lite lätt med varandra och på plats fanns även Nordic Attitude med ett gediget utbud av litteratur, cd-skivor och kläder samt våran egen butik, som lockade många kring sina försäljningsbord.

Allteftersom folk gjort sig bekanta med varandra och tittat igenom butikernas utbud hälsade Christian (ordföranden för föreningen) alla hjärtligt välkomna och tog upp lite kort om vad denna dag hade att bjuda på.
Det som först gick av stapeln var tipspromenaden. Som denna underbara dag slingrade sig i ett soligt och naturskönt område och bestod av 15 frågor.
Frågorna som sådana hade ett brett spann som exempel, när 6 juni blev en helgdag till vad Coca-Colas naturliga färg och varför Kalle Anka förbjöds i Finland – Barnen hade givetvis sina egna frågor.

Efter tipspromenaden var det dags för lunch, något som var av det enklaste laget men ack att förakta, kökspersonalen hade gjort ett kanonjobb denna dag! Maten bestod av egengjord potatissallad grillade korvar och kotletter som serverades med en frisk sallad samt bröd och dryck. Allteftersom maten slagit sig till ro var det dags för femkampen, där fem lag delades in.

Grenarna som valts var luftgevärsskytte, äggkastning, snurra runt pinne (Irländsk julafton), bågskytte och som avslutning ställdes alla lagen mot varandra och tävlade i en traditionell säckhoppning.

Efter allas goda prestation var det dags för att kora vinnarna i både femkampen och tipspromenaden, vilket bäst gjordes med tårta och valfri dryck.

Svenska intressen vill rikta ett stort tack till alla som medverkande och gjorde denna dag möjlig och hoppas att vi ses på något av våra kommande arrangemang. Kan tillägga att det var Team Rasmus Gårdebrink som vann samtliga utövande denna dag, bortsett från barnens tipspromenad såklart.
På återseende

/Föreningen – Svenska intressen

Kommentarer inaktiverade.