Fem år med Svenska Intressen!

2020 går mot sitt slut – vilket gjort att det gått över fem år sedan Föreningen – Svenska intressen slog upp portarna!

Mycket har stöts och blötts under åren som gått så låt oss göra en tillbaka blick och summering. 2015 den 10 Maj strax utanför Gränna togs beslutet att Svenskarnas parti (SvP) skulle upplösas. I nära anslutning till detta avhölls ett möte med alla gruppledare och aktiva personer inom SvP i Jönköping län.

På mötet ventilerades och analyserades allt mellan himmel och jord. Det som hade hänt och varför? Vi berörde vad vi gjort rätt under åren och vad som varit mindre lyckat. Vi tog upp vad som varit vår styrka och vad som varit svagheter. Samtliga ansåg att gemenskapen och det kontaktnät vi hade skapat bland nationella, (inom SvP såväl som från annat håll) var så pass värdefullt att vi absolut inte ville gå miste om det! 

Dagarna efter mötet, ringde vi runt och stämde av med övriga grupper och personer, hur vida deras ambitioner var för framtiden.
I Småland blev vår lösning att vi skulle bilda en förening, och gick därmed ifrån politiken helt.
Fördelarna med en förening ansågs som bästa alternativ för att kunna samla folk från alla konstellationer såväl som oorganiserade, vilket är svårare med ett parti samt att slippa allt vad sakfrågor heter – för att lägga fokus på vad som är viktigt. Vår existens!

Sedan en tid tillbaka hade vi hyrt en lokal för 6 juni och bestämde att vi skulle fortlöpa med de planerna. Där skulle vi då presentera våra idéer och tankar för framtiden. Nationaldagsfirandet ägde rum i Lanna, strax utanför Värnamo. Väl där tog undertecknad, föreningens första ordförande, till orda och presenterade Svenska intressen. Vi redogjorde för hur vi hade tänkt kring föreningen, vad gällde ambitioner, syftet och framtida verksamhet. 

Under åren som nu gått har både meningsmotståndare och nya ansikten hört av sig. Både med stenar, sprayburkar, eufori och glädje!

Som vi nämnt tidigare är Svenska Intressen inte bara är en skogsmulleförening. Vi är mycket mer än så. Vi både utbildar, tränar och hjälper varandra. Teoretiskt som praktiskt, arbetsmässigt såväl som fritid, sportsligt såväl som försvarsmässigt. Allt för att hela tiden utveckla varandra som grupp och individer.

Vi bygger kontinuerligt nya broar mellan olika individer och grupper i samhället. Aktiviteterna vi anordnar sker under lättsamma förhållanden – och många gånger i familjära sammanhang. Sett till våra större aktiviteter som genomförts, är det hela 33 stycken under åren. Alla mindre aktiviteter är således inte medräknade. 

Och… kom ihåg… att inom Svenska intressen är vi alltid intresserade av nya idéer och arrangemang, som vi kan implementera i vår verksamhet. Ingen idé är för dum att ta upp!

Vi kan med tillförsikt minnas alla roliga stunder och trevliga människor som deltagit och gjort det vi är idag möjligt. hållit fast vid vår vänskap samt fått Fantastiska människor som berikat oss med vänskap och glädje bådar gott inför framtiden. Stunder jag inte skulle vilja vara utan! Det beslut vi tog för mer än fem år sedan var helt rätt och har verkligen förgyllt våra liv! 

Till följd av Covid-19 firande Svenska Intressen inget traditionsenligt nationaldagsfirande, och därmed blev det inget femårsårsjubileum för oss – vilket var väldigt tråkigt! Men – man ska inte hänga läpp för det, utan givetvis ska man planera för nästa sak. Vi har haft fullt upp ändå. Både interna och offentliga aktiviteter har avlöst vartannat, och mer är planerat.

Som avslut vill jag passa på att tacka styrelsen, alla som hjälpt till under åren och alla som medverkat och gjort våra sammankomster fantastiskt roliga – Tack!

Väl mött med blickarna framåt!

13461076_1617957291865650_2061735181_o

Christian

christian@svenskaintressen.se

Kommentarer inaktiverade.