Nationaldagsfirande

Den 6e juni bjöd Svenska Intressen in till nationaldagsfirande med lek, mat och sång. I år hölls det på en idyllisk plats i de centrala delarna av Småland. 40-talet fantastiska personer dök upp i det fina vädret, däribland flertalet barnfamiljer. Där gick att finna både nya och gamla ansikten och som vanligt det breda åldersspannet som gör det extra speciellt. Platsen erbjöd en stor yta för barnen att springa och leka på.

Först hälsade den nya ordföranden Richard Johansson alla välkomna och gick igenom upplägget för dagen. Efter en liten tipspromenad delades deltagarna in i lag för femkampen. I år sköts det pilbåge, spikades spik, samarbetades i bollabyrint-spelet, klurades på gåtor och fiskades båtar i båten-på-kroken-spelet.

Nordic Attitude var på plats och sålde kläder, böcker och skivor. Ett bra tillfälle att upptäcka någonting helt nytt.

Till mat bjöds det på smörgåstårtor (Även en vegansk smörgåstårta hade förberetts) och till efterrätt bjöds det på jordgubbstårta. Många trevliga samtal fördes kring borden och nya gemenskaper knöts. Ett kortare anförande hölls på scenen där det informerades om förändringar i föreningens styrelse och att föreningens målsättning är att hålla månatliga aktiviteter.

Vi i Svenska Intressen vill tacka alla inblandade för en trevlig dag – på återseende!

Skulle du vilja vara med på ett framtida arrangemang? Hör av dig till oss så får du veta mer.

Kommentarer inaktiverade.